As Featured In

Now in 75 Countries

За Енциклопедијата на пијано

Нашиот метод

Нашиот метод не се базира на правила, туку на логика и разбирање. Ние немаме намера да ги научиме потенцијалните пијанисти да свират без разбирање на музиката. За разлика од конвенционалните методи за учење пијано, нашите техники не ги поробуваат учениците во збир на комплексни правила што само неколку можат да ги разберат и дека само професионалните музичари можат да го совладаат по целосен живот на студијата.

Бидете подготвени да уживате во повеќе од петстотини страници на интерактивни лекции, повеќе од три илјади анимации, интерактивни слики и пијано снимки. Станете дел од заедница каде што ќе можете да поставувате прашања, да се сретнете со други пијанисти и музичари кои ги земаат истите лекции како вас, да го споделувате напредокот и да испраќате видеа и аудио снимки, да учествувате во музички натпревари.

Мајсторството на уметноста на музичката композиција и импровизацијата повеќе нема да биде резервирано за вештите и надарени музичари кои можат да го посветат целиот свој живот на учење музика и пијано.

Нашата мисија

Нашата мисија е да го промениме начинот на кој луѓето учат пијано низ целиот свет.

За да докаже дека тоа е лага дека само “надарените” можат да компонираат и навистина да ја разберат музиката.
Да му покаже на светот дека музичарите не се раѓаат - тие се направени. Да им дозволиме пијанистите да станат не само преведувачи, туку и да имаат слобода да можат да импровизираат и да создаваат своја музика.

Сакаме да се стави крај на фрустрацијата на сите пијано играчи и да им покажеме како со едноставни, но моќни концепти тие ќе можат вистински да разберат како работи музиката, и ќе можат да свират пијано со слобода и мајсторство. Концепти кои за жал не се изучуваат на традиционалните часови по пијано.

Ова е мисијата на која се посветени сите членови на нашиот тим, со нетрпение очекуваме да воведеме во нова ера во историјата на учење пијано.

Подгответе се да уживате во уникатното искуство за учење пијано.

 

Достигнете ги сите ваши музички соништа Започнете со учење денес

Дознајте што знаат сите одлични музичари, но наставниците никогаш не ви кажуваат. Започнете со бесплатни лекции кои ќе ви покажат што е потребно за да можете да импровизирате, да играте по уво и да компонирате музика - чекор по чекор.

Види Премиум курсеви
| English | Spanish | Indonesian | Portuguese | Afrikaans | Amharic | Arabic | Azerbaijani | Bulgarian | Bengali | Bosnian | Catalan | Czech | German | Greek | Estonian | Finnish | French | Hausa | Hindi | Croatian | Armenian | Hebrew | Georgian | Dutch | Albanian | Filipino | Chinese Simplified | Danish | Gujarati | Haitian Creole | Hungarian | Icelandic | Italian | Japanese | Kannada | Kazakh | Khmer | Korean | Latvian | Lithuanian | Macedonian | Malay | Malayalam | Maltese | Marathi | Mongolian | Norwegian | Pashto | Persian | Polish | Romanian | Russian | Serbian | Slovak | Slovenian | Somali | Swahili | Swedish | Tamil | Telugu | Thai | Turkish | Ukrainian | Urdu | Uzbek | Welsh |